BekkenFit

Heb jij rugklachten, bekkenpijn of stuitpijn (gehad)? Of ben je pas bevallen en ben je op zoek naar training onder deskundige begeleiding? Dan is BekkenFit iets voor jou!

Onder begeleiding van een oefentherapeut in 10 lessen werken aan herstel van de stabiliteit en de kracht van het bekkengebied.

Geschikt voor mensen met: bekkenpijn, rugklachten en stuitpijn.

Als vervolg op de behandeling van een bekkenfysiotherapeut is BekkenFit zeker aan te raden. BekkenFit is ook zeer geschikt als herstelcursus na de zwangerschap. Deelname is mogelijk vanaf 6 weken na de bevalling. Informeer gerust naar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie.

 

De trainingen vinden plaats  op woensdagmorgen van 9.00 uur tot 10.00 uur. Er is gelegenheid tot omkleden aanwezig.

De kosten zijn € 110,- per 10 lessen van 1 uur.

Aanmelding kan via info@bekkenzorgkollum.nl, door te bellen met 06-11180426 of klik hier om een bericht achter te laten.

 

 


Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op.

Oplossing en behandelplan

Naar herstel werken

Wanneer er in één van de structuren in het bekken een probleem optreedt kan dit resulteren in klachten op het gebied van plassen, ontlasting of pijn bij het vrijen. Ook lage rug en bekkenpijn kunnen een relatie hebben met bekkenbodemklachten. De bekkenbodemspieren werken nauw samen met de buik- en rugspieren en hebben een belangrijke functie in het dagelijks bewegen. De problemen ontstaan vaak uit onwetendheid, of door een verkeerde manier van plassen of ontlasten, soms na blaasontstekingen, na een buik- of prostaatoperatie of zij hangen samen met zwangerschap of bevalling.
Naar inschrijven >

Vertrouwen terugkrijgen

De bekkenbodemspieren liggen onderin het bekken en ondersteunen de blaas, darmen, baarmoeder of prostaat. Ze spannen aan om urineverlies of een verzakking tegen te gaan en ontspannen bijvoorbeeld bij toiletbezoek. Daarnaast spelen ze een rol bij seksualiteit en zijn belangrijk voor de stabiliteit van het bekken en de lage rug.

Heeft u klachten, we vertellen graag hoe we u kunnen helpen.
Neem contact op >