Over ons

Bekkenzorg Kollum is een praktijk voor Bekkenfysiotherapie.

Bekkenzorg Kollum biedt gespecialiseerde fysiotherapie aan in de regio Kollum, Oudwoude, Kollumerzwaag, Westergeest, Triemen, Anjum, Ee, Kollumerpomp, Warfstermolen, Munnekezijl, Zoutkamp, Burum, Pieterzijl, Grijpskerk, Visvliet, Stroobos, Gerkesklooster, Buitenpost, Twijzel. Uiteraard bent u ook van harte welkom als uw woonplaats hier niet bij staat!

In het Corpushuys in Kollum is naast Bekkenzorg Kollum ook (bekken) oefentherapeut Nynke Koster namens Memmetiid werkzaam. Zonodig zal u worden voorgesteld om een gezamenlijk behandelplan op te stellen.

Bij ons staan zorg en aandacht voorop. We nemen ruim de tijd om uw klachten te inventariseren en hechten waarde aan een persoonlijk behandelplan. Bij Bekkenzorg Kollum kunt u rekenen op een doelmatige en efficiënte behandeling door bekkenfysiotherapeuten die werken volgens de meest recente inzichten.

Bekkenfyiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere Fysiotherapie. Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut heeft na het behalen van het diploma voor Fysiotherapie een 3 jaar durende specialisatie-opleiding gevolgd.

Renske Arends-Smit

Bij Bekkenzorg Kollum is Renske Arends-Smit uw bekkenfysiotherapeut.

Renske heeft inmiddels jaren ervaring en is Master of Science in de bekkenfysiotherapie. Naast de reguliere werkzaamheden als bekkenfysiotherapeut heeft ze ook ervaring als Perfect Pilates-docente, en is ze ZwangerFit-docente. Ze is geschoold in de NIMOC-methode.

Ze heeft aanvullende opleidingen gedaan over het gebruik van het Medical Taping concept en Dry Needling in de fysiotherapie. Daarnaast wordt ook TENS ( Transcutane Electrische Neurostimulatie) met enige regelmaat gebruikt.

De Sylo Pen is een hulpmiddel waar in de praktijk ook gebruik van wordt gemaakt.

Daarnaast volgt ze regelmatig cursussen en nascholingen, waaronder de jaarlijkse MAPLe-dag.

Renske staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister en is BIG-geregistreerd.

Rianne van den Berg

Rianne is een ervaren bekkenfysiotherapeut. Ze heeft onder andere ervaring in behandeling middels Dry Needling en de MAPLe.
Rianne is ook bekend met de NIMOC-methode bij stuitklachten.

Samenwerking

Bekkenzorg Kollum werkt samen met verschillende zorgverleners in de regio Kollum, waaronder:

Bekkenzorg Kollum is gevestigd in het Corpushuys aan de Putstraat 18a te Kollum (kaart).

Openingstijden

Bekkenzorg Kollum is geopend op werkdagen van 8.00 - 18.00 uur. 1 avond per week is de praktijk tot 21.00 uur geopend.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op >

Els Boersma

Vanaf 2011 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Sinds 2013 pas ik daarbij de Dry Needling toe. Hiermee kunnen spier-gerelateerde klachten, vaak sneller en efficiënter verholpen worden en dat ervaar ik als een waardevolle toevoeging in de gehele behandeling. In 2015 heb ik een extra verdieping binnen Dry Needling gedaan betreffende het hoofd en halsgebied. Er is een grote spier-gerelateerde component binnen hoofdpijn, migraine, kaak-, oor-, nek- en hals problematiek. Deze klachten kunnen het dagelijks leven enorm beïnvloeden. Het is dan ook waardevol om daar middels Dry Needling verlichting aan te kunnen geven.

Als algemeen fysiotherapeut richt ik mij voornamelijk op klachten van de wervelkolom, hierin maak ik naast mobiliserende technieken ook gebruik van de dorn methode en de NIMOC.  Ik heb in 2020 de master Bekkenfysiotherapie behaald, waarmee ik me gespecialiseerd heb in klachten aan de lage rug, buik, bekken en bekkenbodem.

Als Bekkenfysiotherapeut richt ik me op mensen met onder andere:
- Stuitpijn
- Lage rugpijn
- Bil- of heuppijn
- Zwangerschap gerelateerde klachten
- Buikpijn of darmproblematiek
- Problemen met het ontlasten
- Urineverlies en/of ander plasproblematiek.
- Scrotale (pijn)klachten
- Zadelpijn
- Bekken-, buik- en bekkenbodemproblemen tijdens het sporten

In mijn vrije tijd sport ik fanatiek. Wielrennen en hardlopen doe ik het hele jaar door. In de wintermaanden schaats ik en in de zomermaanden verruil ik dat voor het zwemmen. Ik ben lid van de triatlon vereniging om deze mooie sporten te kunnen combineren. Daarnaast fiets ik bij Gaul, waarin ik me naast de trainingen inzet voor War Child.