Stuitpijn

Het stuitje kan door een val op je billen of een bevalling een afwijkende stand krijgen. Dit kan kort geleden, maar soms ook heel erg lang geleden ontstaan zijn, waarbij de klachten langzaam verergeren. Stuitpijn komt voor bij zowel mannen als vrouwen.

Renske Arends-Smit is gespecialiseerd in het behandelen van stuitpijn. Ze is geschoold in de NIMOC-methode. De NIMOC is een ‘nieuwe’ behandelmethode van de bekkenfysiotherapeut voor het behandelen van rug- en bekkenklachten, waaronder stuitpijn. Deze methode geeft een extra mogelijkheid voor de bekkenfysiotherapeut om patiënten met stuitpijn, bekkenpijnklachten, liesklachten en anuskramp te behandelen; met verbazingwekkende resultaten. Maar ook bij patiënten met incontinentieklachten voor urine of ontlasting, seksuele pijnklachten of patiënten die moeite hebben om de urine ofontlasting kwijt te raken, wordt vermindering van de klachten gezien. Verder wordt er vermindering van pijn gerealiseerd bij patiënten met rugklachten.

 

 

Als patiënten met rugklachten niet lang kunnen staan en/of zitten, en ook pijn hebben bij het gaan staan vanuit zit speelt een afwijkende stand van het stuitje vaak een rol.

De NIMOC is geen behandeling op zich maar wordt vaak gecombineerd met triggerpointbehandeling. Triggerpoints zijn punten of knopen in spieren die vaak heel pijnlijk zijn. De triggerpoints worden behandeld door op deze punten druk te geven.

Het komt niet sporadisch voor dat patiënten met ernstige klachten, die al tientallen jaren aanwezig zijn, na de NIMOC behandeling veel minder klachten hebben of zelfs klachtenvrij zijn.


Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op.