Vergoedingen

Bekkenzorg Kollum heeft met een aantal zorgverzekeraars geen contract afgesloten.

De reden om niet alle contracten te tekenen is dat er steeds meer eisen gesteld worden met betrekking tot openingstijden, uitzetten van enquêtes, behandelindex, inrichting en administratie. Hierbij kunnen we als fysiotherapeut financieel gekort worden als we u "te vaak" behandelen. Wij vinden het niet wenselijk dat een verzekeraar op de stoel van de bekkenfysiotherapeut gaat zitten. Voor ons staat u als patiënt centraal. Wij willen graag hoogwaardige kwalitatieve zinvolle zorg op maat bieden.

Kwaliteit heeft niets te maken met de eisen van de zorgverzekeraar maar met opleiding, specialisatie, bijscholing, expertise en ervaring. Bekkenzorg Kollum staat in het verplichte CKR (kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten) en hebben regelmatig cursussen en nascholing. Daarnaast is er regelmatig overleg met andere bekkenfysiotherapeuten, maar ook met oefentherapeut, osteopaat en chiropractor.  Wij zijn ervan overtuigd dat dit meer zegt over de kwaliteit van de behandelingen dan bijvoorbeeld het verplicht uitzetten van een enquête onder de patiënten.

Het niet tekenen van de contracten is voor ons het enige middel om aan te geven dat wij (fysiotherapeuten in Nederland) ons niet meer conformeren of schikken aan de eisen van de verzekeraar.

Bekkenzorg Kollum heeft voor 2019 een contract met:

 • De Friesland
 • Menzis (Anderzorg, Hema, PMA)
 • ONVZ (VvAA, PNO)
 • DSW
 • VRZ
 • Zilveren Kruis (FBTO, Avero, Interpolis)
 • ASR (Ditzo, de Amersfoortse)

Neem gerust contact op indien u twijfelt onder welk concern uw verzekering valt.

Indien u aangesloten bent bij een verzekeraar die niet een contract heeft met Bekkenzorg Kollum betekent dit voor u het volgende:

 • Na de behandeling betaalt u per PIN of contant.
 • U krijgt een nota, deze kunt u indienen bij uw verzekeraar. Deze betaalt u vervolgens uit. De hoogte van dit bedrag kan variëren per verzekeraar. Hierbij wordt verschil gemaakt in de Naturapolis en de Restitutiepolis. Informatie hierover kunt u opvragen bij uw verzekeraar (geef duidelijk aan dat het om een behandeling bekkenfysiotherapie gaat!) en is ook te vinden op www.independer.nl.
 • Bekkenfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Deze behandelingen komen niet ten laste van uw eigen risico.
  Een uitzondering hierop is de bekkenfysiotherapeutische behandeling bij urine-incontinentie, de eerste negen behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering.
 • Indien u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten gelden onze particuliere tarieven.

Komt u er niet uit met bovenstaande informatie, neem dan gerust contact op!

Tarieven

Intake en onderzoek zonder verwijzing € 50,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 50,00
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis € 60,00
Intake en onderzoek na verwijzing in een instelling € 60,00
Individuele zitting Bekkenfysiotherapie € 50,00
Individuele zitting Bekkenfysiotherapie aan huis € 60,00
Individuele zitting Bekkenfysiotherapie in instelling € 60,00
Niet nagekomen afspraak € 35,00

 

Het komt voor dat mensen hun afspraak vergeten, of dat er te laat wordt geannuleerd. Vanuit Bekkenzorg Kollum is er veelal begrip voor de situatie. De gereserveerde tijd kan echter op het laatste moment niet meer opgevuld worden door een andere patiënt. Wij willen graag groeiende wachttijden voorkomen en ook bij acute klachten zo spoedig mogelijk kunnen helpen. Gaten in de agenda zijn zonde voor mensen die graag eerder hadden willen komen. Daarom vragen wij u om een afspraak meer dan 24 uur van te voren af te zeggen als dit noodzakelijk is. Er kunnen anders kosten in rekening worden gebracht.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op.