Vergoedingen

Bekkenzorg Kollum heeft voor het jaar 2022 geen contract met de volgende zorgverzekeraars: VGZ, Zilveren Kruis, de Friesland, CZ, Menzis, Caresq, ENO en Zorg & Zekerheid.
Heeft u of overweegt u een zorgverzekering bij één van deze zorgverzekeraars, dan betekent dit dat u in 2022 zelf de nota van de behandeling zult ontvangen. U dient deze eerst zelf te betalen, middels pinnen en kan deze vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar. Uw behandeling wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Afhankelijk van uw polis wordt dan bepaald welk percentage u vergoed krijgt.
Er wordt onderscheid gemaakt in de basis en de aanvullende verzekering en in een natura of restitutie polis. Een restitutiepolis vergoed vaak 100% van het marktconforme tarief. Een naturapolis vergoed vaak een percentage van het laagste contracttarief. Het marktconforme en het contracttarief verschillen per verzekeraar en worden veelal niet heel duidelijk benoemd. Voor de diensten van de niet-gecontracteerde zorgverlener kunnen er tevens aanvullende eisen gelden, bijvoorbeeld een verwijzing van uw huisarts of een machtiging of toestemming van een specialist of verzekeraar zelf. De exacte voorwaarden vind u in uw polisvoorwaarden of kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.
Wij hebben wel een contract afgesloten met: DSW, ONVZ, ASR en Ditzo. Indien u hier verzekert bent, declareren wij de behandelingen rechtstreeks bij de verzekering.

Tarieven

Dit zijn de tarieven voor 2022, u kunt deze per PIN voldoen. De factuur ontvangt u per mail, desgewenst op papier, en kunt in indienen bij uw verzekering.

 

  • Intake bekkenfysiotherapie
€ 53
  • Behandeling bekkenfysiotherapie
€ 53
  • Intake, onderzoek en behandeling bekkenfysiotherapie (na overleg)
€ 106
  • Behandeling bekkenfysiotherapie aan huis/inrichting
€ 68
  • Niet nagekomen afspraak
€ 35

Het komt voor dat mensen hun afspraak vergeten, of dat er te laat wordt geannuleerd. Vanuit Bekkenzorg Kollum is er veelal begrip voor de situatie. De gereserveerde tijd kan echter op het laatste moment niet meer opgevuld worden door een andere patiënt. Wij willen graag groeiende wachttijden voorkomen en ook bij acute klachten zo spoedig mogelijk kunnen helpen. Gaten in de agenda zijn zonde voor mensen die graag eerder hadden willen komen. Daarom vragen wij u om een afspraak meer dan 24 uur van te voren af te zeggen als dit noodzakelijk is. Er kunnen anders kosten in rekening worden gebracht.

Komt u er niet uit met bovenstaande informatie, neem dan gerust contact op!

Verzekeraars

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende verzekeraars en hun merken met daarbij vermeld of Bekkenzorg Kollum en Zuidhorn hiermee een contract heeft afgesloten:

Verzekeraar

Merken

Contract

ASR ASR
De Amersfoortse
Ditzo
Ja
DSW DSW
In Twente
Stad Holland
Ja
ONVZ ONVZ
PNOzorg
VvAA
Ja
Menzis Menzis
Anderzorg
Hema
PMA
Nee
Aevitae (eucare) Caresq Nee
CZ CZ
CZ direct
Just
Nationale Nederlanden
OHRA
Nee
Salland Eno
Zorgdirect
Nee
VGZ VGZ
Besured
Bewuzt
IZA
IZZ
National Acedemic
Promovendum
UMC
Univé
United Consumers
ZEKUR
Nee
Zilveren Kruis Achmea Zilveren Kruis
De Friesland
FBTO
Interpolis
Pro Life
Ziezo
AON
Nee
Zorg en Zekerheid Zorg en Zekerheid
AZVZ
Nee

Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op.